Продукти
-
пудра захар
за поръсване
-
100
мл.
олио
-
100
г
галета
-
100
г
орехи
едросмлени
-
100
г
стафиди
-
1
пак.
ванилия
-
1
пак.
канела
-
1,5
ч.ч.
захар
-
600
г
тиква
-
1
пак.
кори за баница
тънки
Начин на приготвяне
- Настъргваме на ситно тиквата. За направата на едно руло взимаме 2 кори и ги намазваме с олиото равномерно, като използваме четка. Смесваме захарта с ванилията.
- Поръсваме настърганата тиква, като преди това я изцеждаме от сока. Поръсваме с 1 с.л. галета, 1 с.л. захар, малко стафиди, орехи и канела.
- Загъваме корите около 2 см. по дължина от двете страни и намазваме с четката отгоре на загънатата част. Навиваме и оформяме като руло.
- Нареждаме рулата в правоъгълна тавичка и намазваме отгоре с олио. Печем на 180 градуса, около 40 минути. Не е необходимо да загряваме предварително фурната.
- След като се изпече, оставаме да изстине, нарязваме на малки парчета и поръсваме с пудра захар през малко сито.