Тиквен пай |
|
Продукти
|
Време: 80 мин.
|
Начин на приготвяне1. Смесваме сухите съставки в голяма купа - 1.5 ч.ч. брашно, 0.5 ч. л. сол, 1 с.л. захар, 150 мл олио, 4 с.л. вода. Месим докато сместта стане ронлива. Добавяме студена вода, ако е необходимо. Оформяме топка от тестото и увиваме в стреч фолио и слагаме в хладилника за 30 мин. 2. Разбъркваме крема сиренето, 1/2 ч.ч. захар, 1 яйце, 1 ч.л. лимонов сок с миксер докато получим кремообразна смес. Поставяме в хладилника за около 30 мин. 3. Разточваме тестото върху набрашнена повърхност с диаметър около 28 см. Поставяме го в намазнена форма за пай, като оставяме краищата да излязат леко от формата. Поръсваме тестото с едро смляните орехи. 4. Разбъркваме пюрираната тиква с 1 ч.ч захар, 2 яйца и 1/2 чаша кондензирано мляко с миксер докато получим кремообразна смес. 5. Върху тестото изсипваме първо сместта от крема сирене и върху нея и тиквеното пюре. Оформяме ръбовете на пая и слагаме в предварително загрята фурна. 6. Печем около 40 минути, изваждаме от фурната да се охлади и сервираме. По желание можем да добавим и топка сладолед. |