Телешко месо с ориз

Продукти

  • 0,5 кг телешко месо
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2,5 ч.ч. бульон , телешки (в който варим месото)
  • 50 г маслини
  • 1 глава лук
  • 250 г гъби
  • 2 моркова
  • 1 с.л. чубрица
  • 3 с.л. олио
  • сол

Време: 3 ч.
Ниво: лесно

Large teleshko meso s oriz

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме телешкото месо на хапки и го сваряваме за около 2 часа, до пълното му омекване. 
  2. Измитият и почистен ориз запържваме в олиото до прозрачност. Към него добавя ме ситно нарязаният лук, заедно с морковите, нарязани на колелца и разполовените гъби. 
  3. Задушаването продължава още няколко минути. 
  4. След това добавяме подправките и изсипваме ориза в тавичка. 
  5. Отгоре поставяме парчетата месо и нарязаните на колелца маслини. 
  6. Заливаме ястието с бульона, в който се е варило месото. 
  7. Печем до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.

* Рецептата и снимката към нея са предоставени от shake.bg, където онлайн може да закупите и всички необходими за приготвянето й продукти.