Продукти
-
блокче
пармезан
-
черен пипер
-
сол
-
40
г
кедрови ядки
-
250
г
рукола
-
2
с.л.
песто
-
2
г
телешки стек
Начин на приготвяне
1. Запичаме кедровите ядки на тиган. Оставяме ги настрана. Нарязваме двата стека на половина и ги начукваме с точилка през хартия за печене. Отстраняваме мазнината и я нарязваме на малки парченца, които стопяваме на тигана. Посоляваме и овкусяваме телешките стекове със сол и черен пипер.
2. Отстраняваме мазнината от тигана и оставяме съвсем малко. Запичаме телешките стекове по минута до две от всяка страна. Оставяме ги настрани да се отпуснат в една чиния.
3. Намазваме дъното на голяма чиния за сервиране с две супени лъжици песто. Нарязваме стековете на ленти и подреждаме върху пестото. Отгоре нареждаме руколата и запечените кедрови ядки. Приготвяме дресинг от мазнината от месото, сока на стековете, който е останал в чинията. Добавяме малко оцет в дресинга и овкусяваме ястието.
4. Отгоре украсяваме с тънки люспи пармезан, които правим с белачка.