Продукти
-
1
с.л.
горчица
-
3
с.л.
олио
-
2
кисели краставички
-
250
мл
зеленчуков бульон
-
червен пипер
-
черен пипер
-
сол
-
2
скилидки
чесън
-
1
с.л. нарязан
магданоз
-
50
г
сурово-пушен бекон
-
4
парчета
телешки шницел
Начин на приготвяне
1. Разстиламе телешките шницели и ги начукваме леко през прозрачно фолио. Подправяме с черен пипер и сол. Намазваме ги с горчица и поръсваме с нарязаните на ситно кисели краставички, магданоз, бекон и чесън..
2. Навиваме ги на рулца и ги забождаме с клечки за зъби.
3. Загряваме олиото и ги запържваме от всички страни. Добавяме горещия бульон и поставяме похлупак върху тигана. Оставяме на слаб огън около 1 ч. и 20 мин., като доливаме с вода при нужда.
4. След като ястието е готово, можем да приготвим и гарнитура от сварени картофи, задушено червено зеле, да ги залеем с разтопено масло и да декорираме със стръкче прясна мащерка.