Телешки кюфтета с резене и пармезан

Продукти

  • 500 гр телешка кайма
  • 50 гр сирене пармезан
  • 50 гр галета
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 глава резене
  • 1 морков
  • 400 гр домати консерва
  • щипка захар
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large teleshki kyufteta s rezene

Начин на приготвяне

1. Омесваме каймата, пармезана, галетата и чесъна, подправяме със сол и черен пипер и омесваме малки кюфтенца.

2. Запържваме ги в зехтин до златисто и ги слагаме на кухненска хартия да се отцедят.

3. Задушаваме лука и резенето, които сме нарязали на ситно за около 10 мин. Добавяме нарязаните домати и щипка захар. Когато започне да ври, добавяме и кюфтенцата.

4. Сервираме поръсени с настърган пармезан и магданоз.