Продукти
-
500
гр
телешка кайма
-
50
гр сирене
пармезан
-
50
гр
галета
-
2
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
1
глава
резене
-
1
морков
-
400
гр
домати консерва
-
щипка
захар
-
магданоз
-
сол
-
черен пипер
Начин на приготвяне
1. Омесваме каймата, пармезана, галетата и чесъна, подправяме със сол и черен пипер и омесваме малки кюфтенца.
2. Запържваме ги в зехтин до златисто и ги слагаме на кухненска хартия да се отцедят.
3. Задушаваме лука и резенето, които сме нарязали на ситно за около 10 мин. Добавяме нарязаните домати и щипка захар. Когато започне да ври, добавяме и кюфтенцата.
4. Сервираме поръсени с настърган пармезан и магданоз.