Телешка наденица с кисело зеле

Продукти

  • 50 гр масло
  • 4 с.л. олио
  • 4 сурови телешки наденици
  • 1 кисела зелка
  • 2 с.л. пушен червен пипер

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large teleshka nadenitsa s kiselo zele

Начин на приготвяне

1. Нарязваме на ситно киселото зеле. Разстиламе го в тавичка и поръсваме с пипера. Нареждаме надениците и ги покриваме с нарязаното зеле. Поръсваме с олио.

2. Слагаме тавичката в загрята фурна и печем 30-40 мин на 180 градуса. Малко преди да извадим ястието от фурната, изваждаме надениците отгоре върху зелето и ги намазваме с масло и запичаме до златисто.