Продукти
-
тънки филийки
хляб
-
пъдпъдъче яйце
-
магданоз
-
див лук
-
черен пипер
-
сол
-
соев сос
-
чили сос
-
50
мл
зехтин екстра върджин
-
100
гр
филе от риба тон
Начин на приготвяне
1. Нарязваме рибата на ситни кубчета или я накълцваме, като е добре да е леко замразена.
2. В купа слагаме рибата, нарязаните билки, няколко капки соев сос/светъл/ и чили сос, половината зехтин, сол и черен пипер.
3. С останалия зехтин намазваме хляба и го зaпичаме във фурна на 180 градуса до получаване на златисти брускети.
4. Оформяме тартара в подходяща чиния, декорираме с жълтък от пъдпъдъче яйце (може да е разбъркано и с рибата за по-лесно).
5. Намазваме тартара върху пресните брускети и си хапваме със студено розе за компания.