Тарта със смокини и домати
|
Продукти
-
100
г
пармиджано
или козе кашкавал, настърган
-
3
стръка
мащерка
-
200
г
чери домати
, нарязани на половини
-
100
г
катък
от козе сирене
-
2
с.л.
зехтин
лек
-
3
смокини
, пресни, нарязани на резенчета
-
2
с.л.
маслинена паста
от каламата
-
1
яйце
малко
-
500
г
бутер тесто
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Слагаме бутер тестото върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Намазваме го с разбитото яйце. Поставяме и печем във фурна, загрята на 200 градуса за 10-15 минути или докато се изпече и се зачерви добре.
- Изваждаме изпечената основа от фурната и я притискаме с кухненска ръкавица, за да спадне.
- Намазваме с маслинената паста.
- Отгоре подреждаме смокините, доматчетата и малки лъжички от катъка, разбъркан с мащерката.
- Всичко поръсваме с пармиджано и зехтин и запичаме за още 15 минутисамо на горен реотан, докато се зачерви.
|