Начин на приготвяне
- Слагаме брашното в дълбок съд, поръсваме с щипка сол. Нарязваме на дребно маслото върху брашното. С върха на пръстите си стриваме брашното с маслото, докато се получи песъчлива смес. Изливаме 30 мл. вода в сместа и с бързи движения образуваме топка тесто, което не трябва да месим. Слагаме тестото в хладилника за около час.
- Изваждаме тестото и го разточваме на кръг, чиято дебелина трябва да е около 3 до 5 милиметра.
- Навиваме кръга на набрашнена точилка и го разстиламе върху плитка тавичка. Натискаме тестото по дъното на тавичката, за да се разположи добре и "облицова" стените й. Не намасляваме тавичката, защото тестото съдържа масло.
- Набoждаме тестото с вилица, за да не се надига при печенето. Намазваме дъното с доматения концентрат. Разполагаме доматите, нарязани на кръгове и поръсваме с натрошеното сирене.
- Разбиваме яйцата и ги смесваме с млякото и подправките.
- Изливаме в тавичката върху другите съставки.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 45 минути до порозовяване на тестото и стягане на яйчната смес.
|