Продукти
-
1
ч.л.
чесън
сух (по желание)
-
2
с.л.
копър
сух
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
500
мл.
сметана
готварска - течна, неподсладена
-
800
гр.
сьомга
филе, без кожа
Начин на приготвяне
- Посоляваме сьомгата добре, посипваме я с черен пипер и копър. Добавяме чесъна и нареждаме в йена-тава.
- Заливаме със сметаната, почти да покрие рибата.
- Печем на умерена фурна 50 минути или на силна фурна 35 минути. (Рибата е готова, когато сметаната добие зачервена коричка).
- Сервираме гореща, по желание с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи или зелена салата.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).