Сьомга с мащерка, сушени домати и чесън

Продукти

  • 4 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • 4 мариновани сушени домати
  • 4 стръка мащерка
  • 4 стръка розмарин
  • 400 г филе от сьомга

Време: 30
Ниво: лесно

Large syomga v pergament

Начин на приготвяне

1. Взимаме 4 парчета сьомга и ги измиваме и подсушаваме. Нареждаме ги върху хартия за печене.

2. Посоляваме ги и овкусяваме с черен пипер, нареждаме върху всяко парче резен лимон, маринования сушен домат, скилидка чесън, слагаме отстрани по един стрък розмарин и мащерка.

3. Поливаме всяко едно от парчетата със зехтин.

4. Завиваме всяко едно от парчетата с хартия за печене и ги оформяме като пакетче. Печем на 200 градуса за около 15 мин. и отваряме харията, за да се запекат за още 5 мин.