Продукти
-
4
с.л.
зехтин
-
сол
-
черен пипер
-
4
скилидки
чесън
-
1
лимон
-
4
мариновани
сушени домати
-
4
стръка
мащерка
-
4
стръка
розмарин
-
400
г филе от
сьомга
Начин на приготвяне
1. Взимаме 4 парчета сьомга и ги измиваме и подсушаваме. Нареждаме ги върху хартия за печене.
2. Посоляваме ги и овкусяваме с черен пипер, нареждаме върху всяко парче резен лимон, маринования сушен домат, скилидка чесън, слагаме отстрани по един стрък розмарин и мащерка.
3. Поливаме всяко едно от парчетата със зехтин.
4. Завиваме всяко едно от парчетата с хартия за печене и ги оформяме като пакетче. Печем на 200 градуса за около 15 мин. и отваряме харията, за да се запекат за още 5 мин.