Сьомга с арабски сос

Продукти

  • 100 г рукола
  • 200 г спанак
  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • шафран
  • 200 г сьомга филе
  • 0,5 ч.ч. сметана
  • 1 ч.ч. вермут
  • 25 мл. лимонов сок прясно изцеден
  • 0,5 ч.ч. вода

Време: 35 мин.
Ниво: професионално

Large syomga s arabski sos

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме лука и чесъна, след което ги запържваме в зехтин на среден огън за 3-4 минути.. Добавяме вермут и след това шафран.
  2. Овкусяваме сьомгата със сол и черен пипер и я запържваме в друг тиган с малко зехтин на тих огън.
  3. Към лука и чесъна прибавяме руколата и спанака и овкусяваме със сол и черен пипер. Когато зеленчуците се задушат, увеличаваме огъня и сипваме сметаната, малко вода и сока от лимон. Оставяме сосът да се сгъсти.
  4. В чиния за сервиране сипваме от соса и отгоре поставяме сьомгата.