Продукти
-
1
скилидка
чесън
пресован
-
1
с.л.
джинджифил
- нарязан корен
-
2
с.л.
захар
кафява
-
5
с.л.
соев сос
-
З
сьомга
филета
-
1
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме рибата.
- Смесваме соевия сос, захарта, джинджифила, чесъна и солта в купа, за да направим марината.
- Върху лист алуминиево фолио слагаме рибата.
- С четка намазваме филетата от всички страни с маринатата, завиваме я във фолиото и я оставяме за около 15 минути.
- Загряваме скарата или барбекюто, поливаме рибата с останалата марината, изваждаме я от фолиото и я слагаме върху скарата.
- Печем по около 3-4 минути от всяка страна.
- Сервираме топла.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).