Свинско варено със зеленчуци

Продукти

  • 5 зърна черен пипер
  • 2 зърна бахар
  • 3 клонки девесил
  • 2 картофа
  • 1 ч.л. сол
  • 1 чушка
  • 2 глави лук
  • 1 глава целина
  • 2 моркова
  • 300 г свинско месо
  • 2 скилидки чесън

Време: 80 мин.
Ниво: средно

Large svinsko vareno sas zelenchutsi

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме свинското месо на парчета и го слагаме да се свари в 600 мл. посолена вода. 
  2. Щом кипне водата, изваждаме месото и прецеждаме бульона - по повърхността му се образува пяна, която задължително отстраняваме. 
  3. Връщаме бульона в тенджерата и добавяме едро нарязаните моркови, целина, лук, чушка, обелените и нарязани картофи. 
  4. Оставяме свинското варено да къкри на котлона, като при нужда доливаме още малко топла вода.
  5. Щом поври 10 минути, добавяме сол, скилидките чесън, по желание и зърна бахар и черния пипер. 
  6. Оставяме да ври още около 1 час. 
  7. Накрая прибавяме ситно нарязания девесил и оставяме да къкри под капак на изключен котлон.
  8. Сервираме горещо със стръкче целина.