Начин на приготвяне
- Нарязваме свинското месо на парчета и го слагаме да се свари в 600 мл. посолена вода.
- Щом кипне водата, изваждаме месото и прецеждаме бульона - по повърхността му се образува пяна, която задължително отстраняваме.
- Връщаме бульона в тенджерата и добавяме едро нарязаните моркови, целина, лук, чушка, обелените и нарязани картофи.
- Оставяме свинското варено да къкри на котлона, като при нужда доливаме още малко топла вода.
- Щом поври 10 минути, добавяме сол, скилидките чесън, по желание и зърна бахар и черния пипер.
- Оставяме да ври още около 1 час.
- Накрая прибавяме ситно нарязания девесил и оставяме да къкри под капак на изключен котлон.
- Сервираме горещо със стръкче целина.
|