Начин на приготвяне
- Нарязваме свинското месо на малки парчета.
- Приготвяме марината от олиото, лимоновия сок, червения пипер, захарта, горчицата, индийското орехче, сол и счукания чесън. Слагаме в нея резените от месото за няколко часа. Изваждаме месото от маринатата, подсушаваме и запържваме в маргарина.
- Нарязваме лука на ситно, чушките - на ивици, и ги добавяме към месото. Задушаваме на слаб огън до пълното омекване на месото. Посоляваме.
- Междувременно почистваме гъбите, измиваме ги и ги нарязваме на резенчета. Задушаваме ги в краве масло, докато добият кафеникав цвят и ги добавяме към ястието.
- За гарнитура може да предложим задушен ориз и салата.
|