Свинско с гъби, моркови и лук
|
Продукти
-
30
мл
доматено пюре
-
3
с.л.
брашно
-
1
глава
чесън
-
4
моркова
-
2
глави
лук
-
550
г
свинско месо
-
180
г
гъби
- печурки
-
2
дафинови листа
-
2
бахарчета
-
сол
на вкус
-
червен пипер
на вкус
-
черен пипер
на вкус
|
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Месото се нарязва и се изпържва заедно със нарязаните гъби.
- Прибавя се нарязаният лук, който се изпържва с червения пипер и солта.
- Залива се вода и се оставя да поври 10 минути.
- След това във водата се прибавят нарязаните морковите и чесъна. Оставя се да поври на тих огън.
- След като всичко се свари се прибавя черен пипер на вкус и доматеното пюре.
- Накрая от брашното се прави кашичка със студена вода която се прибавя към ястието, за да се сгъсти.
|