Продукти
-
1
глава
лук
-
2
скилидки
чесън
-
1
дафинов лист
-
зехтин
-
800
г. сварен
черен боб
-
1
портокал
-
500
г.
свинска плешка
-
0,5
с.л.
кимион
-
0,5
ч.л.
пушен червен пипер
-
1
ч.л.
паста от люти чушки
-
0,5
връзка
кориандър
-
1
лайм
Начин на приготвяне
1. Загряваме оребрен тиган и запичаме свинското равномерно по около 5 мин от страна.
2. Задушаваме в малко зехтин лука, чесъна и дафиновия лист. Сотираме за 10 минути и прибавяме боба, портокаловия сок, сол, черен пипер и малко вода. Готвим на тих огън 10 минути, след това в купа намачкваме съставките.
3. Нарязваме свинското на лентички, добавяме подправките и лютата паста. Поднасяме винското с боба, кориандъра и резаните лайм.