Свинско печено с чесън
Продукти
0,5 ч.л.
босилек
0,5 ч.л.
чубрица
0,5 ч.л.
розмарин
2 глави
чесън
30 мл.
соев сос
40 мл.
сос "уорчестър"
1 кг.
свинско месо
50 мл.
кетчуп
сол на вкус
пипер едросмлян микс, на вкус
Време:
2 ч. и 60
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Изчистваме месото от ципите.
Мариноваме го с уорчестър соса, соевия сос, втриваме подправките и го намазваме с кетчупа.
Почистваме и нарязваме чесъна. Добавяме го към месото.
Оставяме да престой покрито в кутия около 2 часа.
След това го поставяме в тава и добавяме 1-2 пръста вода за да не загори.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час (или до пълното омекване на месото).
След изпичане го покриваме с фолио за няколко минути, за да се запази сочността на месото.
Съвет:
За гарнитура може да ползваме
печени картофки.