Продукти
-
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
-
4
ч.ч.
бульон
-
1
глава
лук
-
2
червени чушки
-
40
г
гъби
пресни или от буркан
-
650
г
свинско месо
-
1
ч.ч.
ориз
-
1
морков
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото на хапки и го заливаме с вода. Поставяме го на котлона и след като заври, отстраняваме пяната. Варим до готовност.
- След това отстраняваме месото с решетъчна лъжица, а бульонът, получен от неговото варене запазваме.
- Измиваме и настъргваме или нарязваме моркова, измиваме и нарязваме чушките, лука и гъбите. Посатвяме зеленчуците в дълбок тиган и ги задушаваме в мазнина, докато омекнат.
- След това добавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. После добавяме бульон от варенето на месото и прибавяме подправките.
- Осатвяме ястието на котлона, докато оризът напълно поеме течността.
- След като е готово, добавяме свинското месо и разбъркваме.
- По желание преди сервиране поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.