Свинско месо с къри
Продукти
3 стръка
магданоз пресен, за поръсване
0,5 буркан
домати
5
картофа
2 скилидки
чесън
8 с. л.
олио
1 глава
лук
80 г
гъби сушени
2 ч. л.
къри на прах
1 ч. л.
куркума
400 г
свинско месо за готвене
сол на вкус
Време:
45 мин.
Ниво:
средно
Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме картофите.
Поръсваме ги с куркумата и малко сол и ги разбъркваме много добре. Запържваме ги в тиган с малко олио, за около 8-10 минути.
Почистваме и нарязваме лука и чесъна. Запържваме ги леко в мазнина, добавяме кърито и разбъркваме добре.
Нарязваме месото и го прибавяме към лука и чесъна. Прибавяме сол на вкус, разбъркваме.
Добавяме доматите и малко вода - около 2 чаши.
Прибавяме гъбите и смесваме картофите с месото. Задушаваме под капак.
Сервираме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.