Продукти
-
3
стръка
магданоз
пресен, за поръсване
-
0,5
буркан
домати
-
5
картофа
-
2
скилидки
чесън
-
8
с. л.
олио
-
1
глава
лук
-
80
г
гъби
сушени
-
2
ч. л.
къри
на прах
-
1
ч. л.
куркума
-
400
г
свинско месо
за готвене
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите.
- Поръсваме ги с куркумата и малко сол и ги разбъркваме много добре. Запържваме ги в тиган с малко олио, за около 8-10 минути.
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна. Запържваме ги леко в мазнина, добавяме кърито и разбъркваме добре.
- Нарязваме месото и го прибавяме към лука и чесъна. Прибавяме сол на вкус, разбъркваме.
- Добавяме доматите и малко вода - около 2 чаши.
- Прибавяме гъбите и смесваме картофите с месото. Задушаваме под капак.
- Сервираме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.