Свинско контрафиле с бира на фурна

Продукти

  • 1 кг свинско контрафиле
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин
  • чили
  • сол
  • 1 ч.ч. бира

Време: 55
Ниво: лесно

Large svinsko kontrafile s bira na furna

Начин на приготвяне

1. Нарязваме контрафилето на пържоли, посоляваме с подправки за месо, като може да добавиме и червен лют пипер.

2. Овалваме пържолите със зехтин или олио заедно с всички подправки и ги оставаме да се мариноват за 15-20 мин. След това ги нареждаме в тава. След като ги наредим, доливаме в тавата светла бира и зехтин.

3. Печем на 200 градуса около 45-50 минути, докато станат златист цвят и започнете да усещате аромата на изпеченото месо и на бирата. 

4. След като се изпекат пържолите, може да ги нарежете на ленти в тавата за да попият от соса. Така месото става сочно и меко.