Продукти
-
1
кг.
свинско филе
, нарязано на филийки
-
2
с.л.
лук
на прах
-
2
с.л. листа
мащерка
, изсушени
-
1
ч.л.
чесън
на прах
-
0,5
ч.л.
черен пипер
-
2
с.л.
олио
или масло
-
2
червени чушки
, нарязани на парчета
-
16
стръка
зелен лук
, нарязан диагонално
-
2
стръка
копър
, нарязан на ситно
-
сол
на вкус
|
Време: 55 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Нагряваме барбекю или скара на дървени въглища.
- В малка купа смесваме лука на прах, мащерката, чесъна, черния пипер и сол на вкус.
- С получената смес натриваме добре месото и веднага го поставяме върху сгорещената скара.
- Покриваме месото с капак или грил и го оставяме така 15 до 20 минути, обръщайки го да се изпече от двете страни.
- През това време загряваме маслото в тиган и изпичаме зеленчуците.
- Нареждаме месото в подходяща чиния, като поставяме зеленчуците по средата. Сервираме.
|