Продукти
-
1
с.л.
лимонова кора
настъргана
-
1
с.л.
лук
нарязан на ситно
-
2
скилидки
чесън
нарязани на ситно
-
2
стръка
розмарин
-
1
ч.л.
пипер
шарен
-
2
с.л.
оцет
балсамов
-
1
ч.л.
горчица
пълнозърнеста
-
6
с.л.
зехтин
-
2
свински бонфилета
Начин на приготвяне
- Смесваме зехтина, горчицата, чесъна, лука, оцета, лимоновата кора и пипера.
- Намазваме добре филетата със сместа, поръсваме ги отвсякъде с целите листа розмарин и леко ги посоляваме. Оставяме ги да постоят поне 4 часа в хладилник.
- Печем месото на скара или барбекю.
- Сервираме горещо с гарнитура по желание (картофи, гъби, царевица).