Свински вратни пържоли с кашкавал

Продукти

  • черен пипер
  • 60 г сирене ементал , настъргано или кашкавал
  • сол
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 свински пържоли от врат

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large svinski vratni parzholi s kashkaval

Начин на приготвяне

  1. Свинските пържоли се посоляват и се подправят с черен пипер. 
  2. Напръскват се със зехтин и се покриват с фолио. 
  3. Начукват се с дървено чукче. 
  4. В тиган се поставят 2 с.л. зехтин и се загрява на среден огън. 
  5. Пържолите се запичат от двете страни. 
  6. След това се поръсват с настъргания Ементал и се поставят във фурна докато сиренето се запече леко. 
  7. Свинските пържоли с Ементал се поднасят горещи гарнирани с картофено пюре и малко песто по желание.