Свински стек със сос "Табаско"

Продукти

  • 800 г свински стек
  • 2 глави лук
  • сос "табаско"
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 скилидка чесън
  • 50 мл бульон

Начин на приготвяне

  1. На всеки стек капваме по 1-2 капки "Табаско" и малко черен пипер. 
  2. Оставяме за 30 минути месото да попие.
  3. В дълбок съд запържваме нарязания чесън, докато не потъмнее.
  4. От двете страни запържваме всеки стек. Ако е нужно, добавяме още малко мазнина.
  5. Заливаме месото с 50 мл бульон и оставяме да се готви под капак за 10-12 минути.
  6. Добавяме сол и черен пипер, оставяме за още десет минути.
  7. Добавяме нарязания лук.
  8. Месото е готово, когато бульонът се изпари напълно.
  9. Сервираме с гарнитура по избор.