Свински ребърца на фурна с червено вино

Продукти

  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1,5 кг свински ребърца
  • 200 мл червено вино
  • 0,5 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч л. чубрица
  • 0,5 ч.л. кимион

Начин на приготвяне

  1. Смесваме всички сухи подправки. Овалваме месото и го оставяме в хладилник за 4 часа. 
  2. Добавяме им 200 мл червено вино, завиваме ги с фолио и поставяме тавата във фурната. 
  3. Печем първо 40 минути на 200 градуса, след което още 2 часа и 30 минути  на 140 градуса. След това отстраняваме фолиото и връщаме във фурната като увеличим температурата отново на 200 градуса, само за да се запече и да получи тъмен цвят и коричка. 
  4. Сервираме с гарнитура  по избор.