Свински пържоли

Продукти

  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 5 свински пържоли
  • за маринатата:
  • 2 с.л. червено вино
  • 25 г мед
  • 25 г горчица
  • 50 мл. соев сос

Време: 12 ч. и 30
Ниво: лесно

Large svinski parzholi

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нaчукваме пържолите с дървен чук, за да се изтънят, след което правим разрези с остър нож диагонално. Подправяме ги със сол и черен пипер на вкус.
  2. Приготвяме маринатата, като в купичка смесваме и разбъркваме добре горчицата, меда, соевият сос и виното.
  3. Намазваме добре пържолите с маринатата и ги оставяме в нея за 12 часа в хладилник.
  4. След това ги вадим и печем на барбекю, скара или тиган от двете страни по няколко минути (около 3-4 на страна).
  5. Сервираме горещи.