Продукти
-
орехови ядки
за гарниране
-
0,5
к.ч.
мазнина
-
1
к.ч.
брашно
-
6
броя
свински вратни пържоли
- за соса:
-
черен пипер
-
2
ч.ч.
прясно мляко
-
сол
-
160
г
сметана
-
20
г
масло
-
0,5
к.ч.
брашно
Начин на приготвяне
- Начукайте внимателно пържолите и ги поръсете с черен пипер и сол на вкус.
- Овалвайте ги в брашното и ги изпържете в сгорещената мазнина.
- За сметановия сос запържете брашно в маслото до златисто и разредете внимателно и при непрекъснато бъркане с прясното мляко.
- Подправете соса със сол и черен пипер на вкус, и го разбъркайте към предварително загрятата сметана.
- Поднесете пържола, полята със сметановия сос и поръсена с ореховите ядки. По желание добавете гарнитура от варени или печени картофки и поръсете с розмарин за свеж аромат.