Свински пържоли на тиган с гъбен сос

Продукти

  • сол на вкус
  • 60 мл maggi унисос
  • 200 мл бульон гъбен
  • 1 с.л. нишесте
  • черен пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин
  • 200 мл вода
  • 200 г гъби печурки
  • 200 мл бяло вино
  • 2 с.л. масло
  • 6 парчета свинско месо (врат, плешка, котлет, бут)

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large svinski parzholi na tigan s gaben sos

Начин на приготвяне

  1. Режем месото на пържоли с дебелина около 1 см. Наръсваме с черен пипер и Maggi Унисос, и ги оставяме да се мариноват около час.
  2. В дълбок тефлонов тиган загряваме маслото и запечатваме пържолите до златисто от двете страни. Наливаме виното, намаляваме огъня и захлупваме тигана, да се задушат пържолите докато се изпари виното. Добавяме една чаша вода за да не изсъхват пържолите. Задушаваме около 30 минути. Вадим от тигана и захлупваме да седят на топло.
  3. Нарязваме гъбите на лентички и ги слагаме в тигана. Там трябва да е останала поне 200 гр. течност, ако се е изпарила добавяме гъбения бульон. Захлупваме. Задушаваме 10 минути. Накрая размиваме нишестето с малко вода или бульон и сипваме в тигана. Разбъркваме до леко сгъстяване. Овкусяваме със сол и пипер. Връщаме пържолите в соса и захлупваме тигана да поемат аромата на гъбите.
  4. Ястието сервираме горещо.