Продукти
-
1
ч.ч.
олио
-
2
с.л.
ракия
-
1
ч.л.
чубрица
-
1
с.л.
соев сос
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
сол
-
4
свински пържоли
Начин на приготвяне
- Измиваме и нaчукваме пържолите с дървен чук, за да се изтънят, след което правим разрези с остър нож диагонално.
- Подправяме ги на вкус с подправките и ги мариноваме с ракията и соевия сос за поне 1 час. (Може да ги приготвим и от предната вечер, като след мариноването ги слагаме в хладилника).
- Запалваме барбекюто и печем пържолките от двете страни, като ги мажем с олиото и ги поливаме с останалата марината.
- Готовите пържоли слагаме в тенджерка с капак и хубаво я разклащаме.
- Сервираме с много салата според сезона.