Свински кебап с ориз |
|
Продукти
|
Време: 50 мин.
|
Начин на приготвяне1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме месото на кубчета. В дълбока купа слагаме кубчетата месо, червения пипер, черния пипер, кимион, дафинов лист, сол, риган и малко зехтин. Оставяме в хладилника за 30 мин. да се маринова. 2. Задушаваме ситно нарязания лук и смачканите скилидки чесън със зехтин и малко вода. Добавяме месото и запържваме. След като месото се зачерви, добавяме бялото вино. Оставяме да изври. Добавяме и нарязаните домати. Доливаме 400 мл гореща вода или зеленчуков бульон. Оставяме да се вари на слаб огън около 30 мин. до готовност на месото. Добавяме още гореща вода, ако се налага. 3. В отделен съд сваряваме ориза и го прецеждаме. Добавяме маслото и настъргана кора на един лимон. Сервираме като гарнитура. По желание поръсваме и с пресен магданоз. |