Свински карета на тиган със сметанов сос и зелен пипер на зърна

Продукти

  • 50 г масло
  • 2 скилидки чесън
  • олио за намазване
  • мащерка
  • сол
  • зелен пипер на зърна
  • 800 г свинско бонфиле
  • 200 мл сметана за готвене
  • 400 г замразени зеленчуци, микс

Време: 25
Ниво: средно

Large svinski kareta na tigan sas smetanov sos i zelen piper na zarna

Начин на приготвяне

1. Нарязваме каретата на шайби, с дебелина 1,5 см, намазвме ги с олио. Запичаме ги на тиган по 2 минути от страна и ги оставяме да се задушат в малка тенджерка.

2. Разтопяваме маслото в същия тиган, добавяме ситно нарязния чесън, мащерка и зелен пипер на зърна, Запържваме го за около 1 мин. Сваляме от котлона и добавяме сметаната за готвене. Намаляваме котлона и връщаме тигана, докато сметаната леко започне да се сгъстява. Внимаваме да не завира силно и да не се пресече.

3. Задушаваме зеленчуците с масло, сол и малко вода за около 5 минути.

4. Сервираме каретата, като ги посоляваме и заливаме със соса. За гарнитура слагаме от задушените зеленчуци.