Продукти
-
50
г
масло
-
2
скилидки чесън
-
олио за намазване
-
мащерка
-
сол
-
зелен пипер на зърна
-
800
г
свинско бонфиле
-
200
мл
сметана за готвене
-
400
г
замразени зеленчуци, микс
Начин на приготвяне
1. Нарязваме каретата на шайби, с дебелина 1,5 см, намазвме ги с олио. Запичаме ги на тиган по 2 минути от страна и ги оставяме да се задушат в малка тенджерка.
2. Разтопяваме маслото в същия тиган, добавяме ситно нарязния чесън, мащерка и зелен пипер на зърна, Запържваме го за около 1 мин. Сваляме от котлона и добавяме сметаната за готвене. Намаляваме котлона и връщаме тигана, докато сметаната леко започне да се сгъстява. Внимаваме да не завира силно и да не се пресече.
3. Задушаваме зеленчуците с масло, сол и малко вода за около 5 минути.
4. Сервираме каретата, като ги посоляваме и заливаме със соса. За гарнитура слагаме от задушените зеленчуци.