Свински хапки с мед

Продукти

  • 600 г свинско месо
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. мед
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 листа дафинов лист
  • 8 с.л. соев сос
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 чушка
    люта

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме свинското месо на малки парчета. Овалваме го добре със ситно нарязания лук и чушка, меда, дафиновите листа, соевия сос, черен пипер и сол на вкус. 
  2. Пробождаме всяко парче с клечки за зъби. Поставяме в купа и я затваряме за 3-4 часа да се маринова. 
  3. Слагаме месото в намазнена тава или йенска форма, и печем на 180 градуса, около 50 минути.