Суши лодки с ролца от раци

Продукти

  • 300 г суши ориз (сготвен)
  • соев сос
  • 20 чери домати
  • 1 малка къдрава зелена салата
  • 3 листа водорасли нори
  • ½ с.л. паста уасаби
  • 2 с.л. майонеза
  • 140 г царевица на зърна
  • 100 г сурими (ролца от раци)

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large kikkoman 1

Начин на приготвяне

1. Нарязваме ролцата от раци на парченца с дължина около 1 см и с пръсти ги разделяме на лентички. Изцеждаме много добре царевицата от водата.

2. В голяма купа смесваме царевицата, ролцата от раци, майонезата и пастата уасаби. Разделяме суши ориза на порции по 18-20 г. Оформяме от него с пръсти 20 цилиндри.

3. Нарязваме листата нори на правоъгълници с размери 3 х 15 см и ги увиваме около озовите цилиндри. В така оформените суши-лодки натискаме леко ориза надолу и пълним с плънката.

4. Измиваме доматите, нарязваме ги на две половини. Измиваме и накъсвяме на дребно и салатата. Подправяме ги със соев сос и гарнираме с тях суши-лодките като ги оставим да стърчат артистично, наподобявайки платна.