Продукти
-
300
г
суши ориз (сготвен)
-
соев сос
-
20
чери домати
-
1
малка къдрава зелена салата
-
3
листа
водорасли нори
-
½ с.л.
паста уасаби
-
2
с.л.
майонеза
-
140
г
царевица на зърна
-
100
г
сурими (ролца от раци)
Начин на приготвяне
1. Нарязваме ролцата от раци на парченца с дължина около 1 см и с пръсти ги разделяме на лентички. Изцеждаме много добре царевицата от водата.
2. В голяма купа смесваме царевицата, ролцата от раци, майонезата и пастата уасаби. Разделяме суши ориза на порции по 18-20 г. Оформяме от него с пръсти 20 цилиндри.
3. Нарязваме листата нори на правоъгълници с размери 3 х 15 см и ги увиваме около озовите цилиндри. В така оформените суши-лодки натискаме леко ориза надолу и пълним с плънката.
4. Измиваме доматите, нарязваме ги на две половини. Измиваме и накъсвяме на дребно и салатата. Подправяме ги със соев сос и гарнираме с тях суши-лодките като ги оставим да стърчат артистично, наподобявайки платна.