Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и целината.
- Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета, шунката също нарязваме на кубчета.
- Разтапяме маслото в тенджера. Добавяме лука и целината. Запържваме на тих огън за 4 минути, като разбъркваме периодично.
- Добавяме всички останали съставки последователно, с изключение на царевицата (млечната и от консервата) и на шунката. Намаляваме на минимална температура и оставяме да къкри за около 15 минути. След това увеличаваме огъня, добавяме двата вида царевица и нарязаната шунка.
- Разбъркваме супата, посоляваме я и слагаме черен пипер на вкус. Оставяме за няколко минути, като разбъркваме по-често.
- Супата сервираме гореща, по желание гарнирана със ситно нарязани домати и листенца свежа мента.
|