Продукти
-
зехтин
на вкус - (30 мл са достатъчни)
-
1
ч.ч.
ориз
-
1
домат
-
1
морков
-
1
кг
киселец
, пресен
-
3
жълтъка
-
магданоз
-
копър
-
1
стрък
чесън
, пресен
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
1
бучка
масло
Начин на приготвяне
- Когато водата заври, в нея се слагаме ориза, нарязания на ситно морков и солта.
- При омекването на ориза добавяме чесъна и домата, който е желателно да бъде обелен и нарязан на ситно.
- Когато и те омекнат и оризът се свари, добавяме киселеца, зехтина и черния пипер.
- След това застройваме с жълтъците и киселото мляко.
- Като изстине супата, добавяме маслото и накрая сервираме с нарязани свежи магданоз и копър.
* Рецепта: Тихмир Първанов, за Kulinaria.bg