Супа с киселец

Продукти

  • зехтин
    на вкус - (30 мл са достатъчни)
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 домат
  • 1 морков
  • 1 кг киселец
    , пресен
  • 3 жълтъка
  • магданоз
  • копър
  • 1 стрък чесън
    , пресен
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 бучка масло

Начин на приготвяне

  1. Когато водата заври, в нея се слагаме ориза, нарязания на ситно морков и солта. 
  2. При омекването на ориза добавяме чесъна и домата, който е желателно да бъде обелен и нарязан на ситно. 
  3. Когато и те омекнат и оризът се свари, добавяме киселеца, зехтина и черния пипер. 
  4. След това застройваме с жълтъците и киселото мляко. 
  5. Като изстине супата, добавяме маслото и накрая сервираме с нарязани свежи магданоз и копър.

* Рецепта: Тихмир Първанов, за Kulinaria.bg