Супа с аромат на Изток

Продукти

Начин на приготвяне

1. Измиваме и обелваме картофите, пащърнака и ябълките. Нарязваме ги на кубчета. Обелваме лука – шалота и кромида и ги нарязваме – шалота на кубчета, а кромида – на пръстени.

2. В тенджера загряваме маслото, добавяме картофите, пащърнака, ябълките и шалота и ги сотираме. Наливаме бульона, оставяме го да заври и намаляваме температурата като го оставяме да ври около 20 минути.

3. Пасираме до крем. Нарязваме наденичката на парченца и ги изпържваме в олиото заедно със сметаната, соевия сос, пипера и ригана.

4. Наливаме супата в купички, отгоре сипваме парченца наденица. Украсяваме с кръгчета лук и сервираме.