Продукти
-
няколко листа риган
-
прясно смлян черен пипер
-
5
с.л.
соев сос
-
100
гр.
сметана
-
1
с.л.
олио
-
2
наденички
-
1
л.
зеленчуков бульон
-
1
с.л.
масло
-
2
глави
кромид лука
-
2
глави
шалот
-
2
малки
сладки ябълки
-
300
гр.
картофи
-
150
гр.
пащърнак
Начин на приготвяне
1. Измиваме и обелваме картофите, пащърнака и ябълките. Нарязваме ги на кубчета. Обелваме лука – шалота и кромида и ги нарязваме – шалота на кубчета, а кромида – на пръстени.
2. В тенджера загряваме маслото, добавяме картофите, пащърнака, ябълките и шалота и ги сотираме. Наливаме бульона, оставяме го да заври и намаляваме температурата като го оставяме да ври около 20 минути.
3. Пасираме до крем. Нарязваме наденичката на парченца и ги изпържваме в олиото заедно със сметаната, соевия сос, пипера и ригана.
4. Наливаме супата в купички, отгоре сипваме парченца наденица. Украсяваме с кръгчета лук и сервираме.