Продукти
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
50
г
масло
-
1
морков
-
70
г
ориз
-
2
домата
-
1
глава
лук
-
500
г
пилешки дреболии
- за застройката:
-
150
г
кисело мляко
-
1
яйце
-
10
мл
лимонов сок
прясно изцеден
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и поставяме в тенджера дреболиите (без дробчетата). Заливаме ги с посолена вода и ги слагаме да врят на тих, огън заедно с нарязаният лук.
- След като поомекнат, прибавяме дробчетата, оризът и нарязаните домати.
- В тиган разтапяме маслото. Добавяме нарязаният морков и задушаваме.
- След което прецеждаме мазнината и прибавяме към супата.
- Оставяме да се вари още 5 минути и застройваме с разбитото яйце, киселото мляко и лимоновия сок.
- Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Оставяме супата поври още 2-3 минути, след което я сваляме от котлона.