Продукти
-
1
дафинов лист
-
1
връзка
магданоз
-
1
ч.л.
чубрица
-
50
гр.
целина
-
1
морков
-
1
кромид
лук
-
1
с.л.
олио
-
1
ч.ч.
леща
-
3
скилидки
чесън
-
2
с.л.
доматено пюре
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме лещата. (Може да я залеем с вода от предната вечер).
- Поставяме я в тенджера и я заливаме с вода (на 1 ч.ч. леща – 4 ч.ч. вода).
- Когато заври водата я сменяме и доливаме отново 4 ч.ч. студена вода.
- Прибавяме лукът, морковите и целината, нарязани на ситно. Разбъркваме.
- Добавяме олиото, нарязания на ситно чесън и дафиновият лист.
- Приготвяме супата на умерен огън, като 10 минути преди окончателното увиране на лещата добавяме доматеното пюре.
- Готовата супа поднасяме гореща, подправена със стръкче или ситно нарязан магаданоз.