Продукти
-
540
г
коприва
-
3
връзки
пресен лук
-
2
моркова
-
100
г
ориз
-
2
яйца
-
500
г
кисело мляко
-
60
г
масло
-
50
мл.
олио
-
50
г
брашно
Начин на приготвяне
- Почистваме копривата и я попарваме във вода за 10 минути.
- Изцеждаме я и я оставяме да се охлади. Накълцваме я на ситно.
- Измиваме и нарязваме на ситно пресния лук и морковите, и ги задушаваме в сгорещените масло и олио.
- След 5-10 минути ги заливаме с около 3 литра вряла вода и като кипне, добавяме копривата и изчистения и измит ориз.
- Варим още 15-20 минути и снемаме от огъня.
- Киселото мляко, жълтъците на яйцата и брашното разбиваме добре и към тях бавно доливаме малко от бульона от супата.
- Сместа прибавяме към супата и разбъркваме добре.
- По желание сервираме с препечено хлебче и малко сирене.