Начин на приготвяне
- Завържете говеждото с конец на интервали от 2-3 см. Поставете го в тенджера с водата, дафиновия лист, черния пипер, моркова и целината.
- Оставете ястието да заври, намалете огъня и го оставете да къкри, покрито за около два часа. Открийте го и го оставете за още 20 минути, докато говеждото стане крехко. След това трябва за десет минути да се охлади.
- Преместете месото в купа и с помощта на две вилици го нарежете на едро. Останалият бульон прецедете през тензух в друга купа.
- В същият съд зегрейте зехтина и добавяте лука, чушките, чесъна и кимиона и разбърквате, докато омекнат. Накрая върнете при тях месото и бульона заедно с доматите.
- Супата трябва да заври, след което намалете огъня и я оставете да покъкри 10 минути.
- Преди да сервирате поръсете със ситно нарязания магданоз.
|