Продукти
-
1
глава
лук
-
2
червени чушки
-
1
с.л.
зехтин
-
10
г
целина
-
0,5
ч.л.
черен пипер
-
1
морков
-
1
дафинов лист
-
2
литра
вода
-
450
г
говеждо месо
-
400
г
домати
от консерва
-
1
ч.л.
кимион
-
2
люти чушки
-
2
скилидки
чесън
-
10
г
магданоз
, ситно нарязан
Начин на приготвяне
- Завържете говеждото с конец на интервали от 2-3 см. Поставете го в тенджера с водата, дафиновия лист, черния пипер, моркова и целината.
- Оставете ястието да заври, намалете огъня и го оставете да къкри, покрито за около два часа. Открийте го и го оставете за още 20 минути, докато говеждото стане крехко. След това трябва за десет минути да се охлади.
- Преместете месото в купа и с помощта на две вилици го нарежете на едро. Останалият бульон прецедете през тензух в друга купа.
- В същият съд зегрейте зехтина и добавяте лука, чушките, чесъна и кимиона и разбърквате, докато омекнат. Накрая върнете при тях месото и бульона заедно с доматите.
- Супата трябва да заври, след което намалете огъня и я оставете да покъкри 10 минути.
- Преди да сервирате поръсете със ситно нарязания магданоз.