Супа от броколи и шунка |
|
Продукти
|
Време: 30 мин.
|
Начин на приготвяне1. Задушаваме на бавен огън ситно нарязания лук, в зехтина с малко сол. Към края добавяме и ситно нарязаната скилидка чесън. Добавяме и броколите, които предварително сме измили и накъсали на розички. Задушаваме докато омекнат добре. 2. Доливаме горещия бульон, добавяме щипка прясно смляно индийско орехче и варим около 10 мин. Сваляме от котлона и пасираме. 3. В отделен тиган запържваме до златисто нарязаната на пръчици шунка. 4. Сервираме супата като я украсяваме с парченцата шунка. По желание може да добавим и лъжица заквасена сметана и крутони, както и цели розички от сварени броколи. |