Продукти
-
100
гр
шунка
-
500
гр
броколи
-
зехтин
-
сол
-
черен пипер
-
1
глава
лук
-
600
мл
телешки бульон
-
1
скилидка
чесън
-
индийско орехче
Начин на приготвяне
1. Задушаваме на бавен огън ситно нарязания лук, в зехтина с малко сол. Към края добавяме и ситно нарязаната скилидка чесън. Добавяме и броколите, които предварително сме измили и накъсали на розички. Задушаваме докато омекнат добре.
2. Доливаме горещия бульон, добавяме щипка прясно смляно индийско орехче и варим около 10 мин. Сваляме от котлона и пасираме.
3. В отделен тиган запържваме до златисто нарязаната на пръчици шунка.
4. Сервираме супата като я украсяваме с парченцата шунка. По желание може да добавим и лъжица заквасена сметана и крутони, както и цели розички от сварени броколи.